Dekvloeren: het fundament onder uw vloerafwerking

Hoewel hij verborgen ligt onder uw uiteindelijke vloerafwerking, kan de dekvloer uw nieuwe vloersysteem maken of breken. Een goede dekvloer zorgt voor stabiliteit, hechting en isolatie.

De dragende (beton)vloer is meestal niet vlak genoeg om er meteen een vloer overheen te leggen. Daarom wordt als tussenstap een dekvloer aangebracht. Andere redenen voor het aanbrengen van een dekvloer zijn het bereiken van een bepaalde hoogte (peil) of het afdekken van de vloerverwarming. In bepaalde gevallen kan de dekvloer zelf dienen als gebruiksklare vloer.

Een zandcementdekvloer bestaat over het algemeen uit één of meerdere lagen mortel die direct op de dragende ondergrond wordt aangebracht. Een andere optie is de anhydriet gietdekvloer. Beide dekvloeren hebben hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. Zo is een zandcementvloer goed bestand tegen water en een anhydriet gietdekvloer niet. Daar staat tegenover dat een andhydriet vloer niet krimpt tijdens het uitharden, terwijl een zandcementvloer dat wel doet. Op basis van onze ervaring en uw eisen en wensen, maken wij daarin samen de juiste keuze.

Onze cementgebonden dekvloeren voldoen zonder uitzondering aan de geldende NEN-normeringen. De dekvloer wordt naar wens zwevend of hechtend aangebracht en is geschikt als basis voor onder meer tapijt, linoleum, kunststof, laminaat en kunsthars. 

Goede vloeren. Al drie generaties lang.
Van dekvloer tot vloerafwerking in de vorm van
kunstharsvloeren en stoffering.

Maak kennis met Magna Vloeren

CONTACT

Magna Vloerenindustrie B.V.
Transportstraat 51
2861 DX Bergambacht

info@magnavloeren.nl
0182-341694

KvKnr. 29048283
BTWnr. NL 812491774B01

CERTIFICERINGEN

Onze medewerkers zijn VCA gecertificeerd.

NOA Afbouwgarantie

Erkend leerbedrijf