Stoffering: een warm welkom

Wie kiest voor stoffering, kiest voor een huiselijk gevoel en een warme sfeer. Ook in stofferingen heeft u bij Magna Vloeren ruime keuze en mogelijkheden.

‘Stoffering’ staat voor alle vloerbedekking die niet wordt gegoten of gesmeerd. Stoffering is dan ook de meest gekozen afwerklaag (toplaag) voor vloeren. Afhankelijk van het materiaal en de ondergrond wordt de juiste hechting bepaald. De meest toegepaste stofferingen zijn tapijt, linoleum, vinyl (PVC) en rubber. In elke categorie heeft Magna Vloeren een uitgebreid assortiment. Wij zijn uw one-stop-shop: van inspiratie tot het daadwerkelijk leggen van de vloer.

Tapijt
Tapijt is de geweven variant onder de vloerbedekkingen. Aan de bovenkant is deze van textiel (bijvoorbeeld wol of katoen), de onderzijde is gemaakt van jute of een kunststof drager. De toepassing van deze vloerbedekker is zeer flexibel. Te denken valt aan het bekleden van een trap of het in elkaar versnijden van fraaie patronen.

Mensen met astma hoeven tapijt niet per se links te laten liggen. Onderzoek van de Deutsche Allergie- und Asthmabund (DAAB) heeft uitgewezen dat de schadelijke werking van fijnstof aanzienlijk minder is als er, in plaats van een harde vloer, tapijt is gelegd. Tapijt neemt het stof op en houdt het vast, tot het wordt gereinigd. De tapijtsoort DESSO AirMaster® is zelfs acht keer effectiever in het opnemen en vasthouden van fijnstof dan harde vloeren en viermaal effectiever dan standaard tapijt.

Linoleum
Linoleum is een duurzaam, comfortabel en stijlvol natuurproduct van lijnolie, houtmeel, hars, jute en kalksteen. De vloerbedekking is leverbaar is vele verschijningsvormen: als banenmateriaal, als tegels en als panelen met een eenvoudig kliksysteem. Het aantal kleurschakeringen is nagenoeg eindeloos. Linoleum is breed toepasbaar: het voelt zich in elke situatie thuis.

Vinyl (PVC)
Een vinyl vloer is een veerkrachtige kunststof vloerbedekking, verkrijgbaar in vele verschillende kleuren en designs. Ook bestaat er de mogelijkheid tot het aanbrengen van ontwerpen en figuren die naadloos op elkaar aansluiten. Een vinylvloer is zeer gemakkelijk in onderhoud.

Rubber
Door zijn elasticiteit kan rubber grote belasting weerstaan. Rubber vloerbedekkingen zijn zeer belastbaar en slijtagebestendig. De levensduur ligt aanmerkelijk hoger dan het gemiddelde van andere elastische vloerbedekkingen. Daarom worden rubber vloerbedekkingen bij voorkeur gebruikt in druk bezochte ruimten of op traptreden van bijvoorbeeld scholen.

Uitgelichte projecten Stoffering

Biking/23589_1511456791.jpg

12GO Biking

EbenHaezer/23554_1511459070.jpg

Renovatie Eben-haëzerschool

DeNieuwSchool/23453_1511459226.jpg

Renovatie De Nieuwe School

CONTACT

Magna Vloerenindustrie B.V.
Transportstraat 51
2861 DX Bergambacht

info@magnavloeren.nl
0182-341694

KvKnr. 29048283
BTWnr. NL 812491774B01

CERTIFICERINGEN

Onze medewerkers zijn VCA gecertificeerd.

NOA Afbouwgarantie

Erkend leerbedrijf